volledige check VW 412 LS 1973 Terug
Veel VW liefhebbers kennen dit model helemaal niet... In 1968 kwam de 411 op de markt die in '72 een opvolger kreeg, de 412, waarvan hier een vroeg modeljaar '74 tweedeurstype.
Met veel moeite nam de vorige eigenaar afscheid van zijn 412. De laatste jaren hadden enkele hoge rekeningen voor werk waarvan wij vinden dat het matig is uitgevoerd hem doen besluiten de nieuwe APK in april 2010 niet af te wachten. Hij had zijn 412 maar liefst 19 jaar in bezit, vanaf 1991 dus, en was tweede eigenaar. De volledige geschiedenis van de auto is bekend.
De bedoeling is dat we de nu gewoon rijdende auto in eerste instantie technisch volledig gaan nakijken. Dan voeren we een deelrestauratie aan de voor-onderzijde van de auto uit, en dan bouwen we LPG in. Dan wordt deze limousine ook nog eens heel erg betaalbaar in het gebruik. De achter-onderzijde wordt dan later gedeelgerestaureerd.
Beeld je eens in... 85 standaard pk's onder je kont in de zeer luxe uitgevoerde type 4 VW... met vol gemak 120 km/uur over de snelweg, of sneller... maar dat mogen we niet zeggen...