volledige check T3 Westfalia Terug
Deze originele Westfalia, afkomstig van een handelsbedrijf in luchtgekoelde VW's, wordt onderworpen aan een grondige technische controle waarbij de nodige gebreken werden geconstateerd. Het interieur is geheel origineel en alles functioneert.
Opmerkelijk is de toekenning van een bedrijfsautokenteken door de RDW aan deze Westfalia...
Zoals bij type 4 motoren gebruikelijk zijn de carburateurdekselpakkingen naar binnen gezogen waardoor valse lucht roet in het eten gooit.
Voor de zekerheid ook maar beide inlaatspruitstukken opnieuw gemonteerd na schoon te zijn gemaakt, alles in verband met valse lucht. Er zat een opening in het rubber om de motorbeplating waardoor hete lucht van boven de demper rechtstreeks de ventilator werd ingezogen. Hier een extra stukje er tussen gezet.
De motorruimte zoals deze er uit hoort te zien, na revisie van carburateurs en herziening van de afstelling van ontsteking, carburateurs en koolmonoxide.
In het vervolgverhaal worden de rechtse remklauw vervangen door een niet verstopt exemplaar: de onderste ontluchtingsopening liet absoluut geen remolie meer door terwijl recent de remolie was ververst. De klant was hier niet opmerkzaam op gemaakt...
Verder zijn de achterremmen, handremafstelling en de electrische installatie nu door ons gecontroleerd en herzien, dat werkt weer naar behoren.