volledige check T2b Westfalia Weekender 1977 USA (in consignatie te koop) Terug
Deze zeldzame, late Westfalia Weekender Berlin uit Californie werd bij ons gebracht toen de eigenaar de bus via ons wilden verkopen. In 2006 hadden ze hem bij een van de Nederlandse handelaren aangeschaft.
Geen probleem zeiden we, echter wensten we de bus wel technisch volledig na te kijken omdat we wel wilden weten wat we precies te koop aan zouden bieden. Eigenaar ging akkoord en zo geschiedde dat we deze Westfalia aan de voor ons gebruikelijke grondige technische check onderwierpen.
Na een proefrit kwam daarbij nogal wat aan het licht. Remmen, wielophanging en de motor vertoonden een pittige staat van achterstallig onderhoud, ondanks dat de bus 1000 mijl eerder bij een luchtgekoeld specialist was nagekeken. Tevens was toen naar een storing gezocht van welke de oplossing niet gevonden werd. Het achterstallig onderhoud hebben we netjes en zonder verdere mitsen en maren op peil gebracht; de storing bleek voort te komen uit een versleten gasklep en gasklephuis: vier vertoonde symptomen in een klap opgelost.
Proefrijden was een genot! De eigenaar had enkele jaren geleden de bus geluidsgeisoleerd, er had zich een vlotte, stille auto ontpopt uit het met alle respect toch behoorlijk rijdende gedrocht dat het eerder was. Korte tijd hierna gooide een overbelaste bobine en versleten startmotor nog roet in het eten, maar na ook deze te hebben vernieuwd cq. gereviseerd kunnen we zeggen dat we u hier een echt goede Weekender kunnen aanbieden die alle technische checks heeft gehad die we doorgaans aan klanten- en eigen auto's uitvoeren.
Foto's en facturen zijn op aanvraag via de eigenaar in te zien. Maar een bezoek en proefrit maken u uiteraard meer duidelijk. Het is een erg harde bus. De versnellingsbak schakelt goed en is stil, de 2.0 injectiemotor vlot en reageert licht, de wegligging goed en met vierwieluitlijning... en al het onderhoud dat dient te gebeuren voordat we u ueberhaupt weg zouden laten gaan.
Neem bij interesse gaarne contact met ons op.