Vervangen hefdaktentdoek T2b Westfalia 1977 Terug
Na elders te zijn gelast en gespoten heeft de eigenaar van deze mooi ogende Westfalia samen met ons een nieuw hefdaktentdoek laten monteren.
Hoe dat in zijn werk is gegaan is te zien in het nu volgende fotoverhaal.
In deze specifieke toestand kwam de Westfalia de werkplaats in gereden. Het hefdak wordt verwijderd en eerst worden de hefdakscharnieren rechtgemaakt want door stroeflopen door gebrek aan smering zijn ze in de loop der jaren enigszins krom geraakt en sluit het hefdak niet mooi. Na rechtmaken worden ze weer op het dak van de bus gemonteerd. Er is geen oud gemonteerd tentdoek om de nieuwe op af te meten, dus nadat ook het hefdak er weer is opgezet wordt het nieuwe doek boven in de hoeken achter en onder rondom geheel afgemonteerd...
...om het vervolgens in de hefdakrand af te tekenen. Op de afgetekende markering wordt vervolgens de strip met doek rondom secuur tegen het hout geniet.
Het hefdak is met het gemonteerde doek klaar om op de bus te worden gelegd. De hefdakscharnieren worden gemonteerd aan het hefdak...
...waarna het doek met de voorgevormde aluminium strip op het dak worden geschroefd. Deze moeilijke klus dient voorzichtig en secuur te gebeuren. Maar als je dat doet dan heb je mooi resultaat!
Rechts... Voor...
...en links. En met de bovenklep weer dicht spoedt de eigenaar zich huiswaarts om het interieur in te bouwen waar hij zo lang op heeft gewacht.
We wensen hem een fijne vakantie dans la douce France!