wijziging slotcilinders T2b Westfalia 1976 Terug
Deze modeljaar '77 personenbus is ooit zeer netjes omgebouwd naar Westfalia Helsinki met een pop-up dak. De eigenaar van de bus is de dupe geweest van woninginbraak waarna een reservesleutel vermist was en zocht contact met ons om een ander contactslot te plaatsen en alle overige slotcilinders passend te maken op de nieuwe contactsleutel.
Hieronder het korte fotoverhaal.
De in de stuurkolom gemonteerde contactslotunit wordt vervangen door een andere unit met andere contactsleutel. Tevens vernieuwen we het witte plastic huisje, dit is het elektrisch gedeelte van het contactslot, omdat de eigenaar een keer kortsluiting heeft veroorzaakt waardoor de contactstand is doorgebrand.
Overigens zou het sowieso verstandig zijn geweest het elektrisch gedeelte van het contactslot nu te vernieuwen omdat deze bovenin een scheurtje vertoont wat op termijn tot verlaat reageren en uiteindelijk geheel disfunctioneren van de startfunctie zou leiden.
Koffer- en motorklep- en schuifdeurslotcilinder en beide voorportierslotcilinders zijn gedemonteerd geweest, grondig gereinigd en goed ingevet weer in elkaar gezet passend met de nieuwe contactsleutel.
Bij opbouw van de schuifdeurslotunit bleek de rubberen vattingring in de schuifdeur te ontbreken waardoor het slotcilindertje los kan gaan zitten en ook water in de schuifdeur kan lopen.
Tevens hebben we van de motor nog de contacthoek en het ontstekingstijdstip nog gecontroleerd en gecorrigeerd en na een paar uur is de eigenaar op weg naar huis gegaan met de anonieme contactsleutel.