totale restauratie VW1600 in eigen beheer Terug
Deze Nederlandse VW1600 is ergens begin jaren '90 stilgezet. Na 20 jaar op de weg te zijn geweest lijkt de tand des tijds dit exemplaar enigszins te hebben gespaard.
We halen de auto geheel uit elkaar. De ponton is bovendien niet compleet maar dat maakt niet uit, we hebben alle spullen in huis om de auto in totale nieuwstaat te brengen...
Onder andere met door een vriendelijke Belgische meneer aangeboden NOS achterschermen..
De auto wordt geheel uit elkaar gehaald, de enige manier om hem weer helemaal als nieuw te krijgen.. Een kijkje in de tunnel via de opening van de gedemonteerde versnellingspook laat zien dat de tunnelbodem er behoorlijk netjes uitziet. Dit geldt overigens voor het gehele onderstel.
Het originele plakschuim ter afdichting van contactvlak tussen bodem en koets wordt met alle andere niet metalige delen verwijderd om vrienden te blijven met de straler. De vermaledijde antidreunplaten aangebracht in de VW fabriek. Opgesloten ondertrekkend vocht corrodeert alle lak weg maar heeft in deze bodem nergens maar een gaatje veroorzaakt. Fijn!
Contactvlakken van gepuntlaste delen zijn bedekt met roest. Omdat straalgrit daar niet kan komen worden de delen verwijderd, apart gestraald en behandeld en later teruggelast.
Hier de aan onderzijde van de bodem aangebrachte versterkingsbalken.
Hetzelfde geldt voor de staander onder voorzijde van de achterbankzitting. De gehele staander wordt verwijderd om de boel compleet roestvrij te krijgen.
De originele NOS achterschermen, nul komma nul roest. De koets op de type 3 kar..
..en waar was hij ook al weer gekocht op 26 september 1972?
Wordt vervolgd!