volledige check T2b Westfalia USA 1974 Terug
In de zomervakantie van 2017 werden we gebeld door de eigenaar van deze Westfalia of de ANWB de bus bij ons mocht laten neerzetten voor reparatie.
Dat mocht. De bus was gerepatrieerd uit Italie met behoorlijke olielekkage en kon ter plaatse niet worden gerepareerd (...). In overleg met de eigenaar hebben we de diagnose gesteld en e.e.a. aan achterstallig onderhoud ontdekt dat we in orde mochten gaan brengen.
En zo geschiedde...
En een bak achterstallig onderhoud was het inderdaad. Icing on the cake was dat bleek dat cilinder 1 ruim 3 bar minder compressie had dan de overige drie. Voorgesteld een kleine motorrevisie onder voorwaarde dat het inwendige van de motor nog fris genoeg zou zijn. Helaas. Dat was het niet. Nokkenas en zuigerpenbussen vet versleten. Volledige revisie dus.
Inmiddels rijdt de familie met een goed nagekeken bus rond, echter heeft het allemaal nogal wat gekost. Deel van de kosten had voorkomen kunnen worden door eerder in te grijpen. Daarbij was het mogelijk geweest kosten te spreiden en niet stil komen te staan. Maar goed, dat is achteraf.
Nu de motor goed inrijden en genieten!