volledige check VW 1600 TL USA Terug
Deze fastback is in 2006 ingevoerd, de eigenaar heeft hem in de herfst van dat jaar bij een oldtimerbedrijf gekocht. De auto is zijn geld meer dan waard maar de destijds uitgevoerde APK is niet deugdelijk uitgevoerd.
Het was vroeger een TLE, maar de Einspritzung was eruit gehaald en vervangen door een progressieve Weber, een syteem dat in deze auto goed functioneert.
Inspectie van deze VW vertelt ons dat de auto werkelijk zeer hard is, lichte schade aan voorzijde had en een aantal technische gebreken en typische USA dingen heeft die in het komende verhaal worden opgelost.
Draagarmspeling wordt gemeten. Omdat een voertuig na aanschaf altijd uitgelijnd dient te worden mag zich op kogels en lagers geen overmatige speling bevinden. Gevaarlijke benzineslangen worden vervangen, hier onder de benzinetank waar zich wegens de injectie uitvoering een aan- en terugvoerleiding bevinden.
De oude slangen waren verdroogd en slecht bevestigd. U wilt niet weten wat gebeurt als er een losschiet. De nieuwe slangen kunnen er weer even tegenaan. Een gereviseerde originele Bosch startmotor gemonteerd. De oude reageerde verlaat of niet meer op de contactsleutel.
Bij zo'n type 3 is het fijn sleutelen. Hier het vastzetten van de bovenste startmotorbout. Onderdelen zijn beter bereikbaar dan bij de andere types luchtgekoelde VW. Los aangelegde electriciteitsdraden worden verwijderd en deugdelijk in oliehuls aangelegd.
De linkerzijde van de motorsteun is krom. Bij gebrek aan een sleepoog op de rechterbumpersteun is de sleepkabel ooit aan de motorsteun bevestigd om een auto te trekken. Daar is deze echter niet voor bedoeld. De motorsteun kan alleen worden vervangen als de motor vrij is. De steun zit tussen het carter en het ventilatorhuis. Bij een type 3 worden motor en versnellingsbak tesamen uitgebouwd omdat het hele zaakje aan drie ophangpunten is bevestigd.
Verwijderen van de voorste koelluchtventilator, het schoepenwiel. Als ook de voorste helft van het ventilatorhuis is verwijderd kan de kromme motorsteun worden vervangen.
De motorruimte ziet er ongerestaureerd smetteloos uit. Project wordt vervolgd!