volledige check T2b Westfalia 1978 Terug
Deze prachtige 'personalized' Westfalia kijken we technisch helemaal na omdat de eigenaar meldde een aantal vage problemen te hebben met de bus die door een luchtgekoelde VW-specialist niet goed zijn opgelost. Met name over de motor heeft de eigenaar zijn vraagtekens, zijn vraag is of deze nou moet worden gereviseerd of toch niet..? We zoeken het voor hem uit! Voorts stellen we voor de remmen en wielophanging volledig te controleren, waarmee akkoord wordt gegaan.
Een week later weten we meer. Voor met name het remsysteem is het heel, heel erg nuttig gebleken deze volledig te hebben doorgelicht. De remblokken waren heel oud en erg aan het verkruimelen. Daarbij zijn de remschijven vervangen.
We hebben een aantal todo's ontdekt aan de motor na de basisafstelling op orde te hebben gebracht. Deze todo's worden later aangepakt en tot die tijd is de eigenaar opdracht gegeven olie- en brandstofverbruik en olielekkages te monitoren.
Op zijn vraag en suggestie de motor maar meteen te reviseren is ons antwoord momenteel een voorzichtig overtuigd: nee, niet nodig. Aan revisie wordt te vaak te vroeg gedacht; maar eerst goed nakijken heeft veel meer zin en dan wordt in 90% van de gevallen geconcludeerd dat revisie niet nodig is... Zo nu waarschijnlijk ook. Maar over 1500km weten we bij deze motor meer.
Wordt vervolgd!