volledige check T3 kampeerauto Terug
Soms, de ene keer vaker dan de andere, vallen we van de ene verbazing in de andere. Zo is het bij deze T3 die niet vaak maar wel met enige regelmaat wordt gebruikt.
Zoals daar is, de APK: afgegeven d.d. 19-04-2013... We zetten de bus op de brug, tilden hem op en werkelijk, we slaakten een kreet van verbazing: de achterste rechterdraagarm was aan het buitenste ophangpunt volledig afgescheurd! Tegen de klant, die erbij was en niet voor dit probleem was gekomen, deelden we mee dat de bus de brug niet meer af zou gaan voordat een goede draagarm zou zijn gemonteerd. Daar zakt je de broek toch vanaf? De APK had dit moeten voorkomen! Maar zoals we al vaker hebben geconstateerd werkt het instituut APK niet. Schaft u het maar af en laat uw voertuig door een betrouwbaar iemand zonder vaste prijsafspraak vooraf hee-le-maal nakijken en dan periodiek onderhouden. Geen termen als 'Grote Beurt' of 'Kleine Beurt". Dat is echt de enige manier om dit soort levensgevaarlijke uitwassen te voorkomen. En het voordeel is dat uw voertuig met het goede onderhoud die het dan krijgt gelijk altijd APK-waardig is.
Enfin, verder hebben we heel veel van het remsysteem vernieuwd. Wegens zwaar achterstallig onderhoud. Zo daar zijn: vastzittende remklauwen, versleten en te dunne remschijven, nieuwe remblokken die bol aan het slijten waren op de versleten remschijven, hele oude remslangen, 6 vd 8 remleidingen wegens dunroesten en niet los te krijgen wartels, rotte remankerplaten, lekkende wielremcilinders en ook nog de hoofdremcilinder die lekte. Eigenlijk kun je beter zeggen dat we het hele remsysteem hebben vernieuwd behalve: 2 vd 8 remleidingen, remschoenen, handremkabels en rembekrachtiger, maar de laatste is door de zwetende hoofdremcilinder ook niet geheel droog meer en dient dus ook te worden vervangen...
De wielophanging; positief: de draagarmkogels waren vernieuwd; negatief: de schokdempers zijn alle versleten. Motorisch een en ander GROF mis te zijn, en de bus was nota bene sinds de aanschaf zeven jaar geleden bij een garage in onderhoud die trots was een oude auto in zijn klantenbestand te hebben! U weet inmiddels wel beter. We gaan geen namen noemen maar de eigenaar gaat met de foto's en onze bevindingen natuurlijk wel even verhaal halen. De feiten liegen niet.
Laat het u nou alsjeblieft niet gebeuren en maak een afspraak voor een volledige check. Je VW wordt er alleen maar beter van en je verhoogt je levensverwachting...