volledige check VW 411 LE variant LPG Terug
Gekocht bij een in onze ogen malafide oldtimerhandelaar in het "Verre Oosten" van ons land, deze prachtige 411 uit 1971.
We zorgen ervoor dat het onderhoud weer op niveau komt want daar hebben ze in de loop der tijd wat tandjes laten schieten. Ook het feit dat de 411 op LPG rijdt is extra reden het onderhoud strakker te monitoren dan bij benzine exemplaren.
Het is en blijft een prachtige verschijning, deze uitvoering. Maar met alleen de aankoopprijs bij de handelaar, die gelukkig niet al te hoog was, was de eigenaar er niet.

De klant belde ons en zei, "Tim, ik heb precies gedaan wat jij allemaal afraadt op je site bij het 'Aankoopadvies'." Wat had deze meneer gedaan? Op eigen houtje een luchtgekoelde VW gekocht! Een voorbeeld van achterstallig onderhoud van deze kort geleden bij een Twentse handelaar aangeschafte op LPG rijdende 411 variant met nieuwe 2-jarige APK. Drie dagen na aanschaf liep de auto niet meer, eerste reparatie. Maar omdat de 411 voor dagelijks gebruik was aangeschaft is na vier weken toch voor een volledige check gekozen, en toen werd een beerput opengetrokken zeg... Zegt APK u iets? Doorgerotte onderste voorste veerschotels, 3-voudig ondeugdelijk bevestigde torsiestabilisator, een kromme velg, kapotte handremkabels, slecht functionerende achterremmen, kapot voorwiellager, een lekkende koppelingsgevercilinder....dit hebben we allemaal geconstateerd en aangepakt.
Minister, schaf de APK maar af want het systeem werkt niet!
Verder bleek de spanningsregelaar kaduuk, de motorafstelling niet te kloppen, een ruitwisseras compleet vastgeroest in het buisje dat door de paravan gaat, en er bleken nieuwe maar edoch vierkante honki-tonki banden te zijn gemonteerd bij de verkoop.
Een fikse kostenpost voor deze prachtige auto, die met een 55 uren werk inmiddels gelukkig uitstekend rijdt, maar die op termijn echter WEL ook plaatwerkgerestaureerd dient te worden. En uiteindelijk komt het allemaal goed, maar niet voor het prijskaartje dat de handelaar aan de auto hangt, bij verre niet.
Later een compleet fotoverhaal.