volledige check T2b Westfalia 2.0i USA Terug
In 2011 bij een grote gespecialiseerde 'reseller' in het oosten des lands aangeschaft voor een (te zoals gewoonlijk) hoog bedrag, deze harde, complete '78-er Westfalia Berlin.
We voerden in opdracht van de eigenaar een voertuiginspectie, periodiek onderhoud en het oplossen van de grootste kwalen uit. Op zich rijdt de auto goed. Maar. De versnellingen een, twee en drie hebben hinderlijk gierende lagers, een zeer lek uitlaatsysteem, heel veel stuurspeling, ernstig verlopen contacthoek en ontstekingstijdstip, en toch niet overal de eerste laklaag zoals wel verteld bij verkoop maar wel degelijk deels bijgespoten bevestigen de reputatie van de grote gespecialiseerde handelaar wederom..
In de zomer van 2012 de wielophanging en motorafstellingen nagekeken en nu, april 2013, demontage en heropbouw van de motor, versnellingsbakrevisie en herziening van het volledige remsysteem.
Veel, heel veel was mis met de motor. We hebben echter alles terug kunnen brengen naar hoe het uit de fabriek kwam en de motor rijdt gewoon weer helemaal geweldig!