Aankoopkeuring + volledige check
T2b Westfalia Weekender automatic 1800cc inj. USA 1974
Terug
Half maart 2013 werden we gebeld door een stel dat erg graag een T2 wilde aanschaffen. Zij had de passie, hij de nuchterheid, en samen besloten ze iemand in te schakelen voor een aankoopkeuring. Dat bleek in hun geval ongelooflijk meer dan verstandig gezien de keuzes van exemplaren die vanuit hun onbekendheid met de T2 werden gemaakt.
Eerst bij een grote autohandelaar in Soest langsgeweest, zeer mooi overgespoten maar niet origineel uitgevoerde T2b kampeerauto, en helaas drie keer niks qua carrosserie, techniek en afwerking.
De volgende, een T2b bij een grote autohandelaar in Leek, zeer mooi overgespoten maar niet origineel uitgevoerde T2b 9-pers. uitvoering, en helaas ook drie keer niks qua carrosserie, techniek en afwerking. Bij betreffende handelaar stonden nog vier T2b's in verschillende uitvoeringen, ook niet interessant qua kwaliteit/prijsstelling. Bovendien geldt: soms moet je bepaalde exemplaren gewoon niet kopen, hoe ver de vraagprijs ook zakt!!!
Inmiddels hadden we al een aantal uren met de zoekende mensen doorgebracht. Gesprekken en de feiten brachten de mensen het licht dat goede T2's niet per definitie bij handelaren staan, en in ieder geval niet bij degene die zij hadden gekozen. Na het negatieve aankoopadvies in Soest hadden we met de wensenlijst in ons achterhoofd wat zoekwerk op internet verricht. Het resultaat hiervan hebben we aan de mensen voorgesteld waar onder andere de witte Westfalia Weekender bij stond, particulier te koop gezet voor de helft van de prijs voor welke de eerdergenoemde 'handelaars'-T2's te koop stonden. Zonder twijfel de beste ongerestaureerde T2b die wij in onze carriere zijn tegengekomen voor een zeer schappelijke prijs, en die ook nog eens goed rijdt.
Samengevat relatief veel geld besteed aan de drie aankoopkeuringen, maar een groot veelvoud daarvan bespaard door geen mooi gespoten maar totaal verrot opgelapt exemplaar te kopen waar ook nog achtelijk veel mankeert aan de techniek. Lieve mensen, daar dient een aankoopkeuring voor.
Aldus voeren we binnenkort een volledige check uit om veiligheid en betrouwbaarheid te optimaliseren.