Volledige restauratie verlengde T2a 1967 Terug
De eigenaar van dit enige exemplaar in in ieder geval de Benelux vroeg ons of we het aandurfden. Geen probleem, alleen is het een behoorlijk stuk werk dat te verrichten staat.
Ten tijde van de verlenging werd er niet erg nauwkeurig gewerkt. Daarom zal de daklijn opnieuw gecreeerd moeten worden. Bovendien ligt er een 1700cc type 4 code W motor in die, omdat die niet in een T2a thuishoort en past, een behoorlijke kans heeft oververhit te zijn geraakt omdat de motorbeplating totaal niet aansluit op de carrosserie en de motorventilator de hete lucht die afstraalt van de uitlaatdemper direct de motor inzuigt. Naast de carrosserie dus ook nog motorrevisie op enigerlei wijze. Het gaat allemaal goed komen. Over een tijdje rijdt hier de keiharde verlengde oudst bekende Nederlandse T2a geleverd af fabriek op 4 september 1967 en zal de eigenaar trots de openbare weg op mogen.
Allereerst de rit naar de stalling alwaar de bus zal wachten tot het moment daar is. Een kijkje naar voren vanaf de schuifdeuropening. Tot aan de scheidingswand tref je de extra gecreeerde ruimte.
De binnenzijde van de dakrand observerende zien we dat het carrosseriewerk niet heel subtiel heeft plaatsgevonden. Het zal ooit afgewerkt zijn geweest maar dan nog, we gaan het later wat netter doen. De mooie, naar zeggen van wat de eigenaar is verteld, type 4 motor uit een 914. Een motorcode hebben we nog niet ontdekt dus dat blijft spannend. Wat ook spannend is is of de motor niet oververhit is geraakt door de niet gesloten motorbeplating. Wanneer leren mensen nou eens dat een VW geforceerde luchtkoeling heeft en dat bij de meeste modellen de motorbeplating geheel gesloten dient te zijn!
Aanzicht achterzijde, alvorens in de wachtkamer te worden gerold. Tot later!