restauratie T2b Westfalia Frankrijk Terug
De Westfalia wordt aangetroffen in het Zuid-Franse plaatsje Le Bousque d'Orb naast de plaatslijke Renault dorpsgarage. Interieur is in nieuwstaat en met enig las- en technisch werk wordt begonnen met het op de Nederlandse weg krijgen van de bus.
Het M-code plaatje geeft aan dat deze T2 bij productie bestemd was voor Frankrijk. Enige rottenis bij de instap linksvoor...
...wordt hersteld met een goed overgebleven origineel deel van een vorige restauratie van een T2. En de rechterinstap wordt handmatig hersteld.
Achterzijde van voorste wielkast links... ... en tijdens herstel.
Achterzijde achterste wielkast links na laswerk. Pasopening maken voor inlassen van een van de nieuwe kriksteunen.
Aangetaste originele gordelbevestiging in wielkast rechtsachter... ...en na herstel. Bij de linkerwielkast is hetzelfde gebeurd.
Reparatie van de C-stijl achter de schuifdeur alvorens de buitenplaat er op te lassen.
Dit voor stevigheid boven de kriksteun anders wordt bij opkrikken het plaatwerk in elkaar gedrukt.
De rechterdorpel in het eindstadium. Tevens zijn de binnen- en tussendorpel hersteld.
De linkerdorpel is wegens vroegere schade en slechte reparatie aangetast naar het middenpaneel... ...en wordt hier compleet hersteld naar de achterste wielkast. Tevens worden C-stijl en binnendorpel iin oorspronkelijke staat teruggebracht.
Hier aanvang van het herstel van de gordelbevestiging achter de bestuurderstoel. Na verwijdering van de (gelaagde voorruit met ster) komt de voorruitrand tevoorschijn met slechts lichte aantasting in de vorm van enkele kleine gaatjes.
De voorruitrand wordt ontlakt en gestraald waarna de gaatjes worden dichtgelast, vlakgeslepen en in de epoxyprimer worden gezet. Uiteraard vindt volledige remrevisie plaats. Het natte inwendige van de remtrommel linksachter voor...
...en na reinigen en montage van een nieuwe ATE wielremcylinder. Gangbaar maken van de remklauwen vindt hierna plaats. Tevens werden beide handremkabels vernieuwd omdat deze geknikt zijn aan de voorzijde van de buitenkabel waardoor de kables stroef hierin bewegen.
Inspuiten met kruipolie van de schroefdraad van de schroeven van de motorklep teneinde een versleten scharnierpen te vervangen. Folie voorkomt dat bij conserveren de lak beneveld wordt met bitumen.
Onderzijde accuplateau rechts na conserveren... ...en achterzijde wielkast rechtsvoor...
...en onderzijde van de pedalerie. Motor en versnellingsbak waren voor conserveren al verwijderd. De benzinetank wordt er uitgehaald om te kijken of de tankvlotter niet kapot is.
Tevens wordt ook deze ruimte geheel geconserveerd. Montage van een deel van de LPG-installatie en het leggen van een extra kabelboom voor de electra.
Zicht op de gaten waarmee het gastankframe in de vloer wordt vastgezet, uiteraard met epoxyprimer bedekt. Positie van de gastank alvast met heupgordels achterin.
De bakken voor de kookgastanks van het Offenbach interieur worden waterdicht teruggezet. En zo langzamerhand krijgt het geheel weer vorm.
De klemranden van de schuifdeurkappen worden verwijderd en met de randen roestvrij gemaakt, bedekt met epoxyprimer en teruggelast... ...waarna het geheel er na conserveren zo uit ziet.
Alle losse delen worden geconserveerd met hier de linkervoordeur. Controle van alle bedrading in en uitbreiding van het electrisch systeem, hier achterzijde van de zekeringkast.
Deze T2b was "kaal" uitgevoerd waaronder geen dag- en tonnenteller, ook de tijdklok ontbrak... ...en na montage van dit luxepakket wordt het op werking getest.
Een probleem met de 1600 AS motor gaf aanleiding om het carter te splitsen waarbij na vervanging van de nokvolger beide helften weer op elkaar werden gezet. Het carter is in echt goede staat, absoluut niet versleten. dat constateer je dan als het carter open is geweest.
De motor wordt ingebouwd en alles aangesloten... ...en als ook de achteruitrijverlichting het doet is de weg naar de RDW vrij voor de invoerkeuring.
In 2007 is de bus verkocht aan een Britse dame die hem heeft verhuisd naar Wales en dit is een actuele foto, in Wales, in nieuwe lak... Prachtig!